Ulrika Spårebo

Ulrika Spårebo

Hej,

Jag heter Ulrika Spårebo och är 47 år. Jag har bott i Sala sedan jag föddes. Jag är gift med Joakim och vi har 3 döttrar i åldern 22, 20 och 13 år. De två yngsta bor kvar hemma. I familjen finns också en hund som lyssnar till namnet Gordon och är av rasen Gordonsetter.

Sedan 2015 var jag oppositionsråd i Sala kommun. Att nu arbeta som regionråd känns spännande, roligt och utmanande.

Regionpolitiken är ofta ett politikområde som många glömmer bort, men som är väldigt viktig. Det handlar bland annat om vilken sjukvård eller kollektivtrafik våra länsbor vill ha. Sjukvården är det många som vill diskutera, men få är insatta i vad de olika partierna vill med sjukvården och det vill jag ändra på. Därför är jag övertygad om att min bakgrund som kommunpolitiker kommer att vara till stor nytta i mitt arbete inom regionpolitiken. Det finns många gemensamma områden där kommunerna och regionen behöver gå hand i hand med varandra för bättre resultat. Inte minst när det gäller barn och ungas hälsa.

Mitt politiska intresse började ganska tidigt, jag alltid varit intresserad av samhällsfrågor och hur man kan påverka samhället. Klivet in i partiet tog jag 2009. Då hade jag som ambition att lära mig mer och redan till valet 2010 kandiderade jag till kommunfullmäktige i Sala och var väldigt stolt och glad att jag skulle få representera socialdemokraterna i valet. Efter valet 2010 fick vi styra Sala och hösten 2011 blev jag förste vice ordförande i kommunstyrelsen och efter det har mitt politiska engagemang ökat.

Jag är uppväxt med min mamma och pappa och två systrar och jag är mellanbarn. Min mamma och pappa flyttade till Sala 1970 från Uppsala. Jag är glad att jag fått möjligheten att få växa upp i Sala. En alldeles lagom stor kommun som erbjuder både stad och landsbygd och där många känner varandra. Sala och Västmanland är platsen för mig och jag kommer nog aldrig flytta härifrån. Jag är utbildad undersköterska och har jobbat både inom äldreomsorgen i Sala och på lasarettet i Sala. Sedan en tid tillbaka är jag tjänstledig från mitt jobb i Sigtuna kommun. Där jobbade jag med rätten till heltid och bemanning av kommunens verksamheter. På min fritid läser jag gärna deckare, umgås med mina vänner och familj, spelar golf och jag är hobbyodlare sedan några år tillbaka.

En av de absolut viktigaste uppgiften för mig som politiker är att samtala med de som bor och verkar i vårt län. Jag ser framemot att möta så många av er som möjligt och genom er arbeta med att göra vårt Västmanland ännu bättre. Våra länsbor ska vara nöjda med den sjukvård som finns och köerna ska kortas, mitt uppdrag efter valet är att se till att det blir verklighet.

Följ mig gärna på Facebook: Ulrika Spårebo – Politiker

Ni når mig också på ulrika.sparebo@regionvastmanland.se